Blaaskapel, opgericht in coronacrisis, mag eindelijk voor publiek spelen

Blaaskapel

Blaaskapel Bö Bö Blech uit het Hageland mag vrijdag 19 november en zaterdag 20 november voor het eerst voor een publiek spelen in Bierbeek. Aangezien de groep opgericht werd in volle coronacrisis kwam het er nog niet van om op te treden, daar komt nu dus eindelijk verandering in met een heuse premiere als het ware. “Het wordt best spannend voor iedereen.”

De blaaskapel werd opgericht door Erik Janssens, Dieter Boffé, Paul Laudes en Tessa Vonc.“In volle coronacrisis speelden we met het idee om een formatie op professioneel niveau op te zetten. We hopen hierdoor ook internationaal bekend te geraken. Daarop zijn we beginnen brainstorme, best een hele tijd, over  wat we precies wilden gaan doen en hoe we dat zagen. Eens dat duidelijk was, zijn we mensen beginnen benaderen om te kijken of ze interesse hadden en dat bleek goed mee te vallen. We zijn intussen met 14 professionals, onder hen een aantal blazers van de muziekkapel van de Gidsen maar ook muzikanten van de kapel van de luchtmacht doen mee. We hebben ook de bekende accordeoniste Annelies Winten, ze zat een tijdje samen met Johan Veugelers uit Aarschot inThe Sunsets, kunnen strikken”, zegt Janssens.

Meer solisten

Het zijn dus niet alleen maar koperblazers aangezien ook Winten meedoet. “Naast accordeons zijn er ook die klarinet spelen. Omdat we op een hoger niveau spelen hebben we ook de mogelijkheid om meer solisten aan bod te laten komen. Dat zorgt voor een heel andere omkadering.”

De gemiddelde leeftijd van de muzikanten ligt net onder de 40 en de kapel brengt vooral Böhmische- en Mährische muziek, genres die vooral bekend zijn in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland.

“De naam Bö Bö Blech komt dan weer enerzijds van Bobo, de bijnaam van een van de oprichters, en blech betekent koper in het Duits. We vonden de naam best toepasselijk en het klonk ook gewoon heel goed”, besluit Erik lachend.

De kapel werd uitgenodigd door de Koninklijke Harmonie Sint Hillarius Bierbeek om op te treden tijdens het tweede deel van hun show op vrijdag 10 en zaterdag 11 november in CC DE Borre, Speelpleinstraat 10 in Bierbeek. Het optreden begint om 20 uur.

Kaarten kosten 12 Euro en zijn verkrijgbaar via tickets@harmoniebierbeek.be

Lees meer over