Bierbeek wil inwoners een stem geven

11 oktober 2021 | 12u28 | Gepost door annpeeters
Gemeente, OCMW en politie Bierbeek verhuizen

Dit najaar zet gemeente Bierbeek in op de verdere uitrol van de Buurtcontacten. Uit de resultaten van de recente burgerpeiling bleek dat meer dan de helft van de inwoners meer inspraak wil. De Buurtcontacten bieden een antwoord op deze wens.

De Buurtcontacten zijn niet nieuw. Al meer dan 20 jaar zorgt dit initiatief in deelgemeente Korbeek-Lo voor een korte lijn tussen het bestuur en de inwoners. Twee keer per jaar komen het bestuur en een groep inwoners samen om lopende projecten, toekomstplannen en bekommernissen te bespreken. Dit najaar wordt het concept ook uitgerold in Bierbeek (13 oktober), Lovenjoel (27 oktober) en Opvelp (23 november).

“We willen de Buurtcontacten verder uitbouwen om al onze inwoners een stem te geven. Door de  ideeën en bekommernissen van onderuit te laten komen, meten we de polsslag”, vertelt schepen voor participatie en buurtwerking Stefaan Van Haegenborgh. “We gaan ook aan de slag met deze inbreng en kunnen op die manier het beleid bijsturen. Inwoners krijgen tijdens het buurtcontact in hun deelgemeente informatie over rond projecten die er lopen. Ook met vragen kunnen de inwoners tijdens een buurtcontact terecht, het is echt tweerichtingsverkeer.”

De buurtcontacten gaan door op:

  • 13 oktober voor Bierbeek in de borre
  • 27 oktober voor Lovenjoel in ’t Stichelke
  • 23 november voor Opvelp in CC De Velpe

Ook benieuwd? Kom maar langs! Inschrijven kan via info@bierbeek.be.

Lees meer over