Bierbeek plant speelbos

28 februari 2021 | 17u53 | Gepost door annpeeters
Speelbos
Op zondag 28 februari staken de Aspi’s van Chiro Karoo Bierbeek de handen uit de mouwen voor het planten van de laatste bomen en struiken van een nieuw speelbos aan het Mevrouwkensveld.
De gemeente Bierbeek heeft een speelboszone afgebakend achter de begraafplaats aan de Dorpsstraat. Spel en recreatie worden er mogelijk gemaakt in een groene zone, nabij de dorpskern.

Het speelbos ‘Mevrouwkensveld’ werd uitgewerkt door de Bosgroep Vlaams-Brabant vzw en het Regionaal Landschap Dijleland vzw. “Een mooie samenwerking waar we als gemeente dankbaar beroep doen op de expertise van beide vzw’s”, stelt schepen van omgeving en natuur Frederik De Buck.

Het gebied, goed voor een oppervlakte van 15.000 m², werd grotendeels beplant met 25 inheemse boom- en struiksoorten, zo’n 3.400 stuks in totaal. Ook wordt een open zone voorzien van ongeveer 1.600 m², waarop in een latere fase natuurlijke spelelementen worden geïnstalleerd. Schepen van jeugd Lisa Hermans vult aan: “We ijveren voor een natuurlijke speelruimte in de omgeving van elke jeugdbeweging. Voor Chiro Karoo opent dit een heel interessant perspectief.” 

Het terrein waar het speelbos komt is eigendom van de sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal en maakt deel uit van woonuitbreidingsgebied. Eerder werd al afgesproken om slechts een derde van dit gebied te laten bebouwen. Via een huurovereenkomst kreeg de gemeente het resterende deel in gebruik, waarvan een groot deel nu aangeplant wordt als speelbos.

bos
bos
bos

Lees meer over