Bierbeek lanceert waterwandeling 4 kids

wandeling bos
Tijdens het weekend van 20 en 21 maart 2021 lanceert de gemeente Bierbeek een nieuwe wandeling: ‘waterwandeling 4 kids’. Het gaat om een variant van de bestaande waterwandeling.

De nieuwe wandeling is interactief met filmpjes en opdrachten en op maat van kinderen (vanaf 9 jaar) en scholen ontworpen. Het project is een samenwerking tussen de dienst internationale samenwerking en duurzaamheid, de Verbroedering Oña-Bierbeek, de ngo Join for Water en vzw Ecolife.

Een digitale storymap voert de wandelaars langs een mooi parcours van ongeveer 5 kilometer met 5 stopplaatsen waar je heel wat bijleert over water. De thema’s zijn: drinkwater voor iedereen, water inspireert, de natuur bergt water, water houdt de economie draaiende, zonder water geen landbouw en voedsel.

Op elke stopplaats kunnen de kinderen een filmpje bekijken en een leuke opdracht uitvoeren. Tal van waterambassadeurs uit Bierbeek en Oña vertellen waarom water zo belangrijk voor hen is.

Wil jij graag als eerste de wandeling ontdekken? Reserveer dan je plaatsje op 20 of 21 maart 2021. Door de coronamaatregelen is vooraf inschrijven verplicht. Dat kan op www.bierbeek.be/waterwandeling

Schepen Frederik De Buck onderstreept de meerwaarde van de wandeling: “Zowel hier als in het verre Ecuador is water van levensbelang. Op deze wandeling ervaar je hoe we allemaal met dit thema te maken hebben. Save water, save our planet!”

Lees meer over