Bierbeek draagt beheer containerpark over aan Ecowerf en dat heeft gevolgen

containerpark
Op 1 december 2022 draagt de gemeente Bierbeek het beheer van het gemeentelijk recyclagepark over aan Ecowerf.

De gemeente Bierbeek sloot met Ecowerf een huurovereenkomst af voor het gebruik van de grond waarop Ecowerf de nodige infrastructuur zal installeren voor de uitbating van het recyclagepark. Vanaf 13 november sluit de gemeente het containerpark aan de Eikeboomlaan in Korbeek-Lo en op 1 december zal Ecowerf het heropenen.  Dit heeft een impact op de werking en tarieven.

Ecowerf vormt het park om tot een DifTar-volumepark, waarbij je betaalt volgens het volume van je vervoersmiddel. Particulieren betalen 3 euro voor een bezoek met een personenwagen, fiets, kruiwagen of te voet. Voor een personenwagen met aanhangwagen betaal je 9 euro en voor een bestelwagen betaal je 24 euro. Wat nog gratis kan aangeleverd worden: asbestcement, elektro, klein gevaarlijk afval, kurken, plastic doppen, matrassen en kaarsresten. Voor grofvuil betaal je bijkomend een supplement van 7,5 euro per begonnen 0,5 m². De knipkaart is niet meer geldig en betalen doe je voortaan aan een DifTar-zuil met bancontact of met de DifTar-rekening. 

De gemeente Bierbeek kent elk gezin 6 gratis toegangsbeurten voor het volumetarief van een personenwagen/fiets/kruiwagen/te voet per jaar toe. Voor de wagen met aanhangwagen zijn dit drie gratis beurten. 

Om afvaltoerisme te voorkomen, krijg je enkel toegang tot het park met je elektronische identiteitskaart of met een tijdelijke toegangskaart die je bij de gemeente aanvraagt. 

containerpark

Lees meer over