Bierbeek bestelt 12.000 herbruikbare mondmaskers

25 April 2020 | 21u56 | Gepost door redactie
Bierbeek bestelt 12.000 herbruikbare mondmaskers
Vrijdagavond heeft de Nationale Veiligheidsraad bevestigd dat het dragen van mondmaskers een belangrijk onderdeel van de exitstrategie wordt. “Als gemeente hebben wij gepleit voor duidelijke richtlijnen en een globale aanpak. Het is nog steeds niet duidelijk welke overheid nu precies op welke termijn een gratis mondmasker voor elke inwoner zal (moeten) voorzien. Wel stellen wij […]
Het bericht Bierbeek bestelt 12.000 herbruikbare mondmaskers verscheen eerst op Leuven Actueel.

Vrijdagavond heeft de Nationale Veiligheidsraad bevestigd dat het dragen van mondmaskers een belangrijk onderdeel van de exitstrategie wordt. “Als gemeente hebben wij gepleit voor duidelijke richtlijnen en een globale aanpak. Het is nog steeds niet duidelijk welke overheid nu precies op welke termijn een gratis mondmasker voor elke inwoner zal (moeten) voorzien. Wel stellen wij vast dat de leveringstermijnen steeds opschuiven en daarom nemen wij als gemeente nu zelf onze verantwoordelijkheid”, zegt burgemeester Johan Vanhulst.

De voorbije dagen heeft het Bierbeeks gemeentebestuur de markt verkend en gezocht naar kwaliteitsvolle mondmaskers aan een correcte prijs. “De beste optie bleek de instap in een groepsaankoop samen met 5 andere gemeenten. Via deze weg bestelt Bierbeek nu 12.000 herbruikbare mondmaskers. Wij kiezen voor een 2-lagig katoenen model met een polyester filter, apart of samen wasbaar. De levering wordt in de tweede helft van mei verwacht, meer info over de concrete verdeling en praktische richtlijnen over het gebruik volgen later. Wie intussen al zelf aan de slag wil kan terecht op www.maakjemondmasker.be?utm_source=rss&utm_medium=rss.”

De voorbije weken werden al meer dan 3.000 door vrijwilligers gemaakte stoffen mondmaskers verspreid aan zorgverleners en zorginstellingen uit de gemeente. “Ook alle leerkrachten in de Bierbeekse scholen krijgen dergelijke maskers. Deze week bezorgden we 3.500 chirurgische mondmaskers aan huisartsen, kinesisten, tandartsen en thuisverpleegkundigen. Een speciale dank aan alle vrijwilligers van ‘Bierbeek Helpt’ en goede moed aan alle zorgverleners! #samentegencorona.”

foto: zelfgemaakt mondmasker, niet de bestelde mondmaskers

Het bericht Bierbeek bestelt 12.000 herbruikbare mondmaskers verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over