Alcoholslot en rijverbod voor dronken twintiger die niet stopte voor politie

Alcohol in het verkeer

Een 27-jarige man uit de Bierbeekse deelgemeente Korbeek-Lo werd door de Brugse politierechter veroordeeld tot twee jaar alcoholslot, vier maanden rijverbod en een gepeperde boete. Op 23 november 2022 werd hij in dronken toestand tegengehouden door de politie in Oostende.

De politie kreeg toen een bestelwagen in het oog op het moment dat de chauffeur een bocht veel te breed nam. Bestuurder T.B. viel extra op omdat hij te snel reed, geen richtingaanwijzer gebruikte en over de weg zwalpte. De agenten wilden hem stoppen, maar dat was geen sinecure.

De agenten staken de blauwe lichten aan, zetten de achtervolging in en reden naast de bestelwagen om de bestuurder aan te manen om te stoppen. Ook zijn medepassagier deed dat. Niets hielp, aldus HLN. Uiteindelijk parkeerde hij zich aan een sporthal. Hij bleek dronken te zijn en gaf ook toe enkele alcoholische drankjes gedronken te hebben.

In het verleden werd hij door de Leuvense politierechter al eens geestelijk ongeschikt verklaard om nog te rijden. Zijn straf was gezien zijn alcoholprobleem niet min: tot twee jaar alcoholslot, vier maanden rijverbod en een gepeperde boete.

Lees meer over