Aantal bewoners van de Koning Albertlaan, Panoramalaan en Nieuwstraat willen nog meer maatregelen tegen sluipverkeer

Panoramalaan en Koning Albertlaan tijdelijk afgesloten voor herstellingswerken
Volgens sommige bewoners van de Koning Albertlaan, Panoramalaan en Nieuwstraat in Korbeek-Lo luistert het gemeentebestuur van Bierbeek niet naar hun noodkreet in verband met het groot aantal voertuigen dat dagelijks door hun straat rijdt. Het gemeentebestuur onderhandelt echter al jaren over dit probleem met de omliggende gemeenten en nam al enkele maatregelen, maar het actiecomité vindt dit onvoldoende.

Het actiecomité Korbeek-Lo Noord zal op de gemeenteraad van 1 oktober 2020 een tekst overhandigen aan het gemeentebestuur van Bierbeek, waarin ze hun ongenoegen uiten over het aantal wagens en vrachtwagens dat dagelijks -te snel- door hun straat rijdt. Volgens het actiecomité rijden er dagelijks meer dan 6.000 voertuigen door hun straten en dat vinden ze ontoelaatbaar. 

Het Bierbeeks gemeentebestuur zorgde al voor sensibilisering, wegversmallingen en er worden geregeld politiecontroles gehouden, maar dat vinden sommige buurtbewoners onvoldoende. Ze vragen dat het gemeentebestuur werk maakt van trajectcontrole, permanente snelheidscontrole, een vrachtwagen-sluis, nog meer verkeersafremmende oplossingen zoals bloembakken, parkeerplaatsen, fietsstroken, enz.

Lees meer over