Vrouw uit wagen gerukt bij carjacking

De Frans Dottermansstraat in Bertem illustratiebeeld

In de Frans Dottermansstraat in Bertem vond vrijdagochtend een poging tot carjacking plaats. De dader had het gemunt op de wagen van een vrouw. 

De feiten vonden vrijdagochtend rond 8 uur plaats in het centrum van Bertem in de buurt van de KBC-bank. Een man trok het portier van de wagen van een 55-jarige vrouw open, toen die wilde vertrekken en trok de bestuurster met geweld uit haar wagen. Omstaanders lieten dit niet gebeuren en kwamen tussenbeide. Daarop stoof de man de veranda van een woning binnen, waar hij de sleutels van de wagen van de bewoners eiste. Toen ze weigerden, gebruikte de man geweld tegen de zeventigers. 

Nog was hij niet van plan om zonder wagen te vertrekken, hij probeerde opnieuw te vertrekken met de wagen van de 55-jarige vrouw.  Toen dat mislukte is de man het centrum van Bertem ingelopen, waar hij opgepikt werd door een nietsvermoedende chauffeur die hem een lift gaf naar het centrum van Leuven. 

Het labo en het parket van Leuven kwamen ter plaatse om de feiten en de omstandigheden te onderzoeken. Hierdoor was de Dottermansstraat een tijdlang versperd en werd in de nabije Sint-Medardusstraat het eenrichtingsverkeer omgedraaid om het plaatselijk verkeer vlotter te doen verlopen. De plaats van de feiten werd rond het middaguur vrijgegeven.

Lees meer over