Voorwaardelijke celstraf voor man die stiefdochter bepotelt

21 september 2021 | 16u13 | Gepost door redactieleuven…
rechtbank
Omdat hij zich vergreep aan zijn minderjarige stiefdochter en zijn partner er regelmatig van langs kreeg, is een man uit Bertem veroordeeld tot 22 maanden voorwaardelijk. S.D. werd ook voor vijf jaar ontzet uit zijn rechten.

De feiten gaan terug tot 2014. Sven D. De stiefvader vergreep zich meermaals aan zijn minderjarige stiefdochter toen zij bij hem over de vloer kwam. Van een relatie met haar moeder was toen al geen sprake meer. Ondanks de onaangepaste aanrakingen duurde het tot 2018 vooraleer het slachtoffer de feiten naar buiten bracht. Eerst ontkende D., om uiteindelijk door de knieën te gaan.

De man moest zich ook verantwoorden voor partnergeweld ten aanzien van zijn toenmalige partner. Het dossier heeft het over een kopstoot, bijtincidenten, bij de haren sleuren en slagen. De politie moest telkens tussenkomen, maar toch kwam het tot een verzoening. Ondertussen zijn de twee geen koppel meer. De rechtbank achtte de feiten bewezen. D. werd veroordeeld tot 22 maanden cel met probatie-uitstel. De Bertemnaar moet zich verder laten begeleiden. Hij werd ook voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. Aan zijn voormalige stiefdochter moet hij 2.500 euro schadevergoeding.

Lees meer over