Uniek kunstproject transformeert elektriciteitscabines in Bertem

25 november 2023 | 11u20 | Gepost door annpeeters
bertem
In een opmerkelijke samenwerking tussen het Leuvense kunstcollectief Treepack en de getalenteerde kunstenaar Artoon (Toon Van Ishoven) werd een bijzonder kunstwerk gerealiseerd in Bertem.

Het kunstwerk, op de elektriciteitscabine op de Nijvelsebaan 64, in opdracht van de gemeente Bertem, vond inspiratie in het thema 'opgaan in de omgeving'. Artoon, een gerenommeerde kunstenaar met een uniek perspectief, werd uitgenodigd om zijn artistieke visie te geven aan dit project. Een opvallend kenmerk van het ontwerp is het gebruik van baksteenmotieven, die oorspronkelijk te vinden zijn in de architectuur van de kapel. Artoon heeft deze motieven subtiel geïntegreerd op de elektriciteitscabine, waardoor een mooie samenhang ontstaat tussen de twee objecten. Dit gedetailleerde ontwerp geeft de elektriciteitscabine een nieuwe dimensie, waarin de functionaliteit en kunst op harmonieuze wijze samenkomen.

In harmonie met het groene landschap van Bertem voegt Artoon bloemen en dagpauwoogvlinders toe aan het kunstwerk. Deze natuurlijke elementen versterken niet alleen het visuele aspect van het kunstwerk, maar dragen ook bij aan het doel om meer groen in de straat te brengen. De elektriciteitscabine wordt op deze manier een levendig en organisch onderdeel van de omgeving.

Lees meer over