Twee vechtersbazen versperren uur lang twee rijstroken op E40 tijdens ochtendspits

Leuvense burgemeesters steunen protest versmalling E40
Twee mannen hebben er dinsdag tijdens de volle ochtendspits niet beter op gevonden om elkaar de pas af te snijden op de E40 in Bertem. Ze stopten hun wagen op de autosnelweg om verbaal een robbertje te vechten.

Eén van beiden moet de andere de pas hebben afgesneden bij het veranderen van rijvak op de E40 Luik-Brussel ter hoogte van Bertem. Na elkaar wat te jennen, stopten beiden rond 8 uur op de E40 hun auto om verbaal hevig te discussiëren. Dat het ondertussen volle ochtendspits was, deerde beide dertigers allerminst. Zo versperden ze de derde en vierde rijstrook, deze hinder duurde een klein uurtje.

Agenten van de nabije federale wegpolitie uit Bertem kwam de twee kemphanen, die uit de buurt afkomstig waren, uit elkaar halen. Ze bleven ondertussen elkaar de schuld geven van hetgeen zonet gebeurde. Ze mochten het op het bureau komen uitleggen en legden een negatieve alcoholtest af. Er wacht hen mogelijk binnenkort een zitting op de Leuvense politierechtbank. Beiden kwamen er, behalve een gekwetst ego, ongedeerd vanaf. 

Lees meer over