Twee nachten asfalteringswerken op Nijvelsebaan (N253) in Bertem

26 April 2023 | 09u37 | Gepost door redactie
Illustratiebeeld.
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert van donderdagavond 4 mei tot zaterdagmiddag 6 mei asfalteringswerken uit op de Nijvelsebaan (N253) in Bertem.

Ter hoogte van de kruising met Kostersberg krijgt de weg over een afstand van 50 meter een nieuwe laag asfalt. De werken vinden plaats tussen 20 uur ‘s avonds en 5 uur ‘s ochtends. Lokaal verkeer naar Kostersberg rijdt in de nacht van 4 op 5 mei via de Korbeekse Kerkstraat. Op zaterdagvoormiddag 6 mei worden de wegmarkeringen nog aangebracht.

Beurtelings verkeer via tijdelijke verkeerslichten

Wegen en Verkeer werkt in twee fasen om de hinder voor weggebruikers te beperken. In de eerste nacht wordt de weghelft richting Bertem aangepakt, tijdens de tweede nacht is het de beurt aan de weghelft richting Huldenberg. Er blijft zo steeds een rijstrook open. Tijdelijke verkeerslichten zorgen ervoor dat het verkeer beurtelings voorbij de werf kan rijden. De werken kunnen lokaal voor nachtlawaai zorgen. Wanneer de aannemer in de nacht van 4 op 5 mei op de weghelft richting Bertem werkt, wordt de aansluiting met Kostersberg afgesloten. Om Kostersberg te bereiken kan lokaal verkeer via de Korbeekse Kerkstraat rijden. De paaltjes in het midden van de weg worden die nacht weggenomen. Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/bertem.

Lees meer over