Pop-up crossparcours en gloednieuw buurtspeelpleintje in Bertem

BMX
De Bertemse jeugd kan zich deze zomer volop uitleven in de eigen gemeente. Aan de gemeentelijke basisschool ’t Zonneveld is er een nieuw buurtspeelpleintje. Perfect voor de allerkleinsten. Groteren die zich willen uitleven, kunnen deze zomer naar het pop-up fietscrossparcours in Korbeek-Dijle. 

Nieuw voor de allerkleinsten is het speelterreintje aan GBS 't Zonneveld in Bertem. Kinderen kunnen er komen spelen op de glijbaan, duikelrekken en een klein touwenparcours. Vanaf het nieuwe schooljaar zal dit buurtspeeltuintje tijdens de schooluren gebruikt worden door de schoolkinderen. Buiten de schooluren wordt het opengesteld voor iedereen.

Voor de grotere kinderen en jongeren die zich écht willen uitleven, hebben de medewerkers van de gemeente Bertem achter de atletiekpiste in Korbeek-Dijle een pop-up crossparcours voor BMX-fietsers aangelegd. Wie wil komen crossen over de heuveltjes kan er terecht tijdens de maanden juli en augustus. In september wordt het terrein weer in oorspronkelijke staat hersteld. Opgelet: dit terrein is enkel bedoeld voor fietsers.

En nog meer goed nieuws: de schommel op het Gemeenteplein van Bertem is terug van weggeweest. Er kan dus ook daar opnieuw naar hartenlust geschommeld worden. Meer nog: ook voor peuters is er vanaf nu een schommel. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog speelbos 't Vossenhol en de andere gekende speelterreintjes in de gemeente waar de kinderen zich kunnen amuseren.

Lees meer over