Östen (20) met wagen op E40 in vangrail gekatapulteerd, dader vlucht weg

wagen
Vrijdagochtend is Östen Cloots uit Bertem betrokken geraakt in een ongeval met een vrachtwagen en een pick-up. De bestuurder van de pick-up ging ervandoor en liet zijn slachtoffers zonder meer achter.

Vrijdagochtend raakte Östen Cloots betrokken bij een ongeval met vluchtmisdrijf op de E40 ter hoogte van Sterrebeek in de rijrichting Luik-Brussel. Omstreeks 7.40 uur begaf een bestuurder van een Toyota Hilux pick-up zich bruusk naar een ander rijvak, waardoor hij aangereden werd door een vrachtwagen. De vrachtwagenbestuurder probeerde nog te stoppen, maar tevergeefs. Daarop ramde de pick-up de wagen van Östen, die tegen de vangrail gekatapulteerd werd. De pick-up reed door en pleegde vluchtmisdrijf. 

De politie is ter plaatse gekomen en er werd een pv opgemaakt. De bestuurder van de vrachtwagen en Östen legden een verklaring af. De politie kijkt nu naar de beelden van de camera's op de E40 Luik-Brussel, de E411 en de ring. 

Schade

"De wagen van mijn zoon is zwaar beschadigd en wordt door de verzekering naar de schoothoop verwezen", zegt mama Carla Maes uit Bertem.. "Het was de wagen waarmee mijn zoon naar hogeschool UCLL reed, waarmee hij naar zijn studentenjob reed en vooral, waarmee hij wekelijks met zijn grootouders (82) de boodschappen deed en daarna met hen telkens iets ging drinken. Ook bracht hij zijn oma naar het ziekenhuis voor onderzoeken en naar andere afspraken. Mijn zoon is erg aangeslagen. Vlak na het ongeval was hij in shock, maar gelukkig verder ongedeerd, op wat nek- en hoofdpijn na. Nu is hij vooral boos en ontgoocheld in de mensheid. Als de dader niet gevonden wordt, draaien wij zelf op voor alles en vermits de wagen niet meer rijvaardig is, is de rekening snel gemaakt."

Naast de schade aan de wagen, zijn de ouders van Östen vooral opgelucht dat hun zoon het relatief goed stelt: "We zijn vooral blij dat hij er met de schrik vanaf kwam. Buiten wat nekpijn en hoofdpijn is hij in orde. Daar zijn we dankbaar voor en hijzelf ook. Het had een heel ander scenario kunnen zijn. Daar wil je gewoon niet aan denken."

Vluchtmisdrijf

"We vragen iedereen die het ongeval gezien heeft en ons tips kan geven die naar de dader kunnen leiden, om contact op te nemen met de politie. We zijn specifiek op zoek naar een grijze pick-up van het merk Toyota Hilux. Ook mensen die na vrijdagochtend een beschadigde pick-up van dat type gezien hebben of garagehouders, waar de wagen eventueel binnengebracht is, worden gevraagd om de politie te contacteren. Alle hulp is welkom."

moeder en zoon
Östen en Carla
wagens
jeep

Lees meer over