Opstart coronaposten in Bertem en Haacht

29 oktober 2020 | 17u07 | Gepost door annpeeters
Screeningstest op COVID-19 vanuit de auto voor ziekenhuisopname
Op maandag 2 november opent de huisartsenkring Oost-Brabant een nieuw testcentrum voor het coronavirus in Sportcomplex ‘Den Dijk’ in Haacht en in het gebouw van Wit-Gele Kruis te Bertem. Inwoners uit de ruime omgeving kunnen hier op afspraak terecht voor een afname van een coronatest na doorverwijzing van hun huisarts. Zo centraliseert de huisartsenkring de afname van coronatests dichtbij de bevolking en kunnen we de druk bij de huisartsen verlichten.

De coronaposten zijn een samenwerking van de huisartsenwachtpost Oost-Brabant met de gemeenten, eerstelijnszones en het Wit-Gele Kruis. Op de coronaposten is gedurende de openingsuren een verpleegkundige aanwezig die de testen afneemt. De coronapost in Haacht ligt aan de achterkant van het gebouw en is volledig afgescheiden van het overige deel van het sportcomplex. De coronapost in Bertem bevindt zich aan de lokalen van het wit-gele kruis. Parkeren is mogelijk op gereserveerde parkeerplaatsen in de A.E. Verbiststraat.

Belangrijk: Zonder doorverwijzing van de huisarts kan er geen test worden afgenomen. Heb je symptomen van COVID-19 zoals hoesten, smaakverlies, keelpijn, druk op de borst, verkoudheidsklachten, koorts…? Neem dan telefonisch contact op met jouw huisarts.

Nog vragen? Neem een kijkje op www.coronapostleuven.be Zij beantwoorden hier veelgestelde vragen door patiënten in verband met hun afspraak of hun testresultaat.

De organisatie

Alle 375 huisartsen met een praktijk in Oost-Brabant zijn aangesloten bij de Huisartsenkring Oost-Brabant (KHOBRA) en organiseren gezamenlijk de wachtdienst. 

Lees meer over