Ongelooflijk maar waar: deze klap overleefde een vrouw vanmiddag op de E40

Foto: Hulpverleningszone Oost

Deze middag omstreeks 12.20 uur ging er een wagen over de kop na een aanrijding met een vrachtwagen op de E40 Brussel-Luik, ter hoogte van Bertem. De dame wiens wagen over de kop ging, blijkt een ongelooflijke engelbewaarder te hebben.

"Nadat we ruimte hadden gemaakt met hydraulisch materiaal, konden we het slachtoffer uit het wrak bevrijden en werd ze overgebracht naar het ziekenhuis. Onze collega’s van Brandweerzone Vlaams-Brabant West verleenden bijstand voor een vlotte hulpverlening", zo klinkt het bij Hulpverleningszone Oost.

Zij geven nog wat uitleg bij de reddingsoperatie. "Het gele hoesje over het stuur van de auto is een airbaghoes. Die spannen we over het stuur van een verongelukte auto wanneer de airbags niet af zijn gegaan door de klap. Dat kan namelijk achteraf nog gebeuren en verwondingen veroorzaken. Door er een strakke en stevige hoes over te spannen, voorkomen we dat grotendeels", klinkt het.

"De oranje ‘dekens’ die her en der over delen van het autowrak liggen zijn beschermende hoezen die we over alle scherpe metalen onderdelen bevestigen, zodat niemand zich kwetst aan het vaak vlijmscherpe metaal nadat we het doorknipten. Ze blijven netjes op hun plaats dankzij erin verwerkte magneten, die we op het koetswerk klemmen", aldus de hulpverleningszone.

Ongeval E40
De chauffeur van de wagen op de E40 in Bertem had geluk dat de meeste schade achteraan was
Wagen knalt tegen truck en gaat over de kop op de E40 in Bertem

Lees meer over