Leefdaalse Heksentocht griezelig groot succes

27 november 2020 | 16u48 | Gepost door annpeeters
heksentocht
Het coronavirus kreeg de traditie van de Leefdaalse Heksentocht niet klein, wel integendeel. Met een echte heksenetalage als uithangbord en een Facebookpagina vol sfeerfoto’s leefde er 2 weken lang een unieke griezelsfeer in het dorp.

De Heksentocht was dit jaar een coronaveilige wandeling doorheen het dorp en de velden van Leefdaal. Twee weken lang gingen dappere stappers van alle leeftijden op eigen ritme, overdag of  ‘s avonds,  op zoek naar de 12 QR-codes. De creativiteit van de Gezinsbond, Chiro Leefdaal,  GBS Leefdaal, het oudercomité Harlekijn, de Zanglijster, de CM en  Kattestroof vertaalde zich naar 12 spannende en originele opdrachten. 

“We zijn voorzichtig aan deze bijzondere 19e editie begonnen”, zo zegt Karolien Verhaeghe, één van de organisatoren. “Met 200 boekjes met de beschrijving van de tocht die we samen met een fluo hesje of gadget te koop aanboden tegen 5 euro bij 4 lokale handelaars. Het mooie weer en de verlengde herfstvakantie zorgden voor een onverwacht succes.”

Meer dan 700 Heksentochtboekjes gingen uiteindelijk de deur uit. Heel wat lokale handelaars zorgden bovendien voor mooie prijzen: uit 348 juiste inzendingen haalde een onschuldige heksenhand 22 gelukkige winnaars.

Dankzij de vele griezelfans gaat zo de mooie som van 3.400 euro naar BEARable vzw, ter ondersteuning van de revalidatie van dorpsgenoot Jeremy Dick die deze zomer verlamd raakte.

De drie organisatoren zijn eensgezind: “ De Heksentocht was dit jaar voor heel veel mensen een verrassend uitje-vlakbij-huis, coronaveilig en gezond: missie volbracht!”

 

Lees meer over