Leefdaal blijft griezelen met een coronaveilige Heksentocht

21 oktober 2020 | 07u15 | Gepost door annpeeters
pop up
Oktober betekent voor Leefdaal al 18 jaar lang griezelen. "Een herfst zonder Heksentocht was voor alle betrokken verenigingen en vrijwilligers gewoon geen optie”, zegt Karolien Verhaeghe, coördinator van de griezelfans. “En dus zochten we naar een coronaveilig concept voor de 19e editie 2020. Want nu - meer dan ooit - hebben we nood aan gezellige activiteiten voor jong en oud in de buurt.”

Jaarlijks zorgen 150 Leefdaalse vrijwilligers voor een onvergetelijke Heksentocht bij de start van de herfstvakantie. Het is telkens weer een heerlijk spannend familiemoment voor meer dan 500 deelnemers. En dat blijft het, ondanks deze bijzondere Covid-19 tijden!

De Heksentocht is dit jaar een wandeling met griezelige opdrachten doorheen ons landelijk dorp. Gewapend met een smartphone of tablet met 4G kan je de QR-codes ontcijferen en maak je kans op een van de vele mooie prijzen aangeboden door lokale handelaars. Je gaat op stap met je eigen gezin/bubbel wanneer het je uitkomt: overdag of in het pikkedonker. De opdrachten hangen op van zaterdag 31 oktober tot en met zondag 8 november 2020.

Inschrijven is dit jaar niet nodig. Het heksentochtboekje met alle informatie is voor 5 euro te koop bij ’t Schrijverke, Carrefour Express, Taart & zo of Total Healthy Fuel broodjesbar. 200 zakjes gingen al de deur uit: de griezelfans hebben er duidelijk zin in.

De sfeer is bovendien al gezet: de Gezinsbond en Hans Geyens van Sidio Moderne maakten van de pop up etalage van de voormalige bouwmaterialenwinkel aan de kerk van Leefdaal een griezelig voorproefje van de tocht. 

Wie durft kan nog tot en met 8 november een Heksentochtzakje kopen.

De opbrengst van deze 19e editie gaat naar BEARable, de vzw die zich inzet voor Leefdaalnaar Jeremy Dick die deze zomer verlamd raakte na een fietsongeval.

Lees meer over