Gemeente Bertem vraagt om niet meer te roken in het zicht van kinderen

N-VA vraagt maatregelen tegen vervuiling door peuken
De gemeente Bertem doet er alles aan om naar een rookvrije generatie te gaan. "Vanaf september vragen we iedereen om niet meer te roken of dampen in het zicht van kinderen en jongeren. Zo maken we van Bertem een plek waar kinderen en jongeren beschermd worden tegen de verleiding om zelf te gaan roken, zeker tijdens het spelen en sporten", klinkt het.

"Onder het motto ‘zien roken, doet roken’ gaan we aan de slag met het inrichten van rookvrije plekken voor kinderen en jongeren. Naast alle schoolomgevingen en speelterreinen, worden nu ook alle sportzalen en -velden, het gemeentehuis, de chirolokalen en het atletiekpark voorzien van signalisatieborden met de boodschap “zien roken doet roken, rook of damp daarom uit het zicht van kinderen", zo laat de gemeente Bertem weten.

Ook in de buurgemeenten Huldenberg, Kortenberg, Bierbeek en Herent zullen kinderen en jongeren rookvrij kunnen opgroeien. "Zo gaan we samen op weg naar een rookvrije generatie. Een generatie die minder snel geneigd is om zelf een sigaret op te steken. Wij bedanken iedereen alvast om niet te roken of dampen in het zicht van kinderen en jongeren."

Lees meer over