Elektrische wagen brandt volledig uit, takeldienst moet van ver buiten de regio komen

wagen
In de nacht van zaterdag op zondag is een elektrische wagen volledig uitgebrand op de steenweg van Beauvechain  naar Jodoigne. In de regio was geen enkele takelwagen beschikbaar.

Op de N240 vatte een elektrische wagen, een BMW ix3, vuur tijdens het rijden. Het voertuig brandde volledig uit, gelukkig vielen er geen gewonden. Door de hitte kwam de wagen vast te zitten in het wegdek. De steenweg werd een tijdlang volledig afgesloten.

Er werden verschillende takeldiensten opgeroepen, maar geen enkele wilde naar het wrak gaan. Uiteindelijk werd een takeldienst uit Korbeek-Dijle gebeld, die zich meteen naar het ongeval begaf. "De burgemeester werd uit zijn bed gebeld en kwam ter plaatse, het wrak moest getakeld worden, maar niemand wilde ernaartoe. Uiteindelijk kwamen ze bij ons terecht", zegt Tom Letellier. "De burgemeester was zeer dankbaar, dat wij toch wilden langskomen, buiten onze sector, om te takelen. We hebben de wagen opgeladen en hem onder begeleiding afgezet bij de brandweer voor verder toezicht. Die wagen ging ik niet meenemen naar ons terrein, dat is veel te gevaarlijk."

Lees meer over