Buurvrouw Cindy start geldinzameling voor Leefdaals gezin wiens huis volledig is vernield door brand

29 januari 2024 | 13u05 | Gepost door annpeeters
woning gezin brand Leefdaal
Karine (51), Jan (52) en hun kinderen Martijn, Marika en Katrijn zijn alles kwijt nadat een brand vrijdagavond hun woning volledig vernielde. Buurvrouw Cindy Vranken blijft niet bij de pakken zitten. 

De verwoestende brand ontstond op de bovenste verdieping aan een gaskachel in de kamer van de oudste dochter. Alleen de zoon was thuis, hij heeft onmiddellijk de andere gezinsleden gebeld, heeft de honden buitengelaten en heeft zelf nog geprobeerd om het vuur te blussen. Helaas is hem dat niet gelukt, hij kon de woning veilig verlaten, maar voor kat Jules kwam alle hulp te laat. 

Buurvrouw Cindy Vranken kan het niet vatten: "Zo'n fantastisch gezin, mensen die altijd voor iedereen klaarstaan en ook mij en mijn dochter geholpen hebben toen we er alleen voorstonden. Nu is het mijn beurt om hen te helpen. Ik heb een fondsenwerving opgestart, want die mensen zijn echt alles kwijt. 

Inzameling

Het getroffen gezin verblijft momenteel in een noodwoning in Korbeek-Dijle. Het kan wel tot zes maanden duren eer ze naar hun huis kunnen terugkeren. Spullen inzamelen heeft voorlopig nog geen zin: "Het is hartverwarmend om te zien hoeveel vragen ik krijg om in te zamelen voor Jan en Karin", zegt burgemeester Joël Vander Elst. "Ze zijn ondertussen geïnstalleerd in onze noodwoning in Korbeek-Dijle. Ik wil wel vragen om even te wachten met spullen te brengen, hoe goed bedoeld ook. Ze zullen, als ze eraan toe zijn, een oplijsting maken van dingen die ze nodig hebben en dat zal via sociale media gecommuniceerd worden. We zullen op dat moment ook meedelen waar de verzamelplaats zich zal bevinden. Uit de grond van mijn hart: hartelijk dank voor de vele warme reacties."

Verzekering

"Natuurlijk zal de verzekering wel een deel betalen, maar dat kan lang op zich laten wachten", zegt Cindy. "Vaak valt dat bedrag ook lager uit dan wat nodig is om het huis terug op te bouwen en de inboedel te vergoeden. Daarom heb ik de fondsenwerving opgestart, zo kunnen Karin en Jan het geld besteden waar nodig."

Lees meer over