Bus in panne op E40, voetbalsupporters zeulen vlaggen en trom ruim kilometer te voet naar stadion

Supporters te voet naar stadion
De fans van vierde provincialer HO Testelt moesten veel moeite doen om hun ploeg eventueel kampioen te zien spelen op zondag 24 april. Hun bus viel in panne op de E40 en daarom wandelden ze dan maar te voet naar het stadion van tegenstander Bertem-Leefdaal. Aan een snel tempo ging het naar het stadion, ze kwamen net op tijd aan maar toen bleek er geen scheidsrechter en startte de match met 20 minuten vertraging. Aan de rust stonden de groenen dan ook nog eens achter zodat de kans om die dag kampioen te spelen niet meteen evident leek. 

Een kwartiertje voor de match druppelden de uitfans stelselmatig binnen. Ze hadden er een wandeling opzitten vanaf de E40 nadat de supportersbus, aan boord 45 fans, met een defect af te rekenen kreeg. 

 "Het was precies of de automatische koppeling bleef hangen in eerste en opeens zat er helemaal geen leven meer in, daar stonden we dan. Onbegrijpelijk, het was een splinternieuwe bus. We zijn dan maar te voet naar het stadion getrokken  en ons een beetje gehaast om er op tijd te geraken", vertelt voorzitter Bert Mulders.

De Testeltfans ondernamen een tochtje van iets meer dan een kilometer, van de afrit van de E40 in Bertem naar het Sint-Veronicacomplex in de Leefdaalse Dorpsstraat. Een fan had buiten vlaggen ook een grote trom mee en zeulde alles mee naar het stadion.

Lees verder onder de foto.

supporters te voet naar stadion

Waar is de scheidsrechter?

De fans kwamen dan wel op tijd voor de aftrap, de scheidsrechter niet. Er was namelijk geen ref aangeduid maar na twintig minuten werd er toch een gevonden en kon de match alsnog starten.

Aan de rust stonden de Hagelanders 1-0 in het krijt maar finaal wonnen ze toch nog na een spannend vertoon met 2-3, de supporters konden dan ook toch vieren. 

Lees meer over