Brug Tervuursesteenweg over de E40 in Bertem wordt vervangen

24 januari 2023 | 06u58 | Gepost door annpeeters
e40
De brug van de N3 Tervuursesteenweg over de E40 in Bertem is aan vervanging toe. In de loop van 2023 moet verder duidelijk worden wanneer de werkzaamheden kunnen aanvatten.

Het doel van dit project is om de bovenbrug van de Tervuursesteenweg over de E40 in Bertem te vervangen. Dit is noodzakelijk omdat uit regelmatige inspecties van het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer blijkt dat de huidige brug aan het einde van zijn levensduur komt. Ze valt nu onder categorie 5 (de slechtste staat) en moet binnen de 5 jaar vervangen worden.

Uit het antwoord op de vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Arnout Coel (N-VA) aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) bleek ook dat het technisch ontwerp voor de aanleg van de nieuwe boogbrug grotendeels is afgerond en dat momenteel de documenten voor de aanvraag van de omgevingsvergunning in opmaak zijn. Als alles volgens plan verloopt, zal de vergunningsaanvraag in het voorjaar van 2023 ingediend worden.

Ook de aannemer die de werken zal uitvoeren moet nog aangeduid worden door het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer. Daarvoor zal tegen de lente van 2023 een aanbestedingsdossier voorbereid worden. De timing voor de start van de werken hangt af van het verloop van de aanbestedingsprocedure.

Financiering en partners

AWV trekt voor de integrale uitvoering van deze werken een bedrag van 12 miljoen euro uit en is daarmee ook de enige financierende partij. Andere stakeholders zoals de gemeente Bertem en de federale wegpolitie worden uiteraard bij het project betrokken.

Arnout Coel reageert verheugd op deze forse investering in onze regio: “Met een nieuwe brug wordt de veiligheid voor de weggebruiker ook in de toekomst gegarandeerd. De oude brug zal op twee dagen tijd worden afgebroken zodat de verkeershinder op de E40 tot een minimum kan beperkt worden.”

Lees meer over