16-jarige komt om bij verkeersongeval

17 januari 2021 | 12u46 | Gepost door annpeeters
ziekenwagen mug ambulance
In Leefdaal is zondagochtend om iets na 6 uur een wagen met drie minderjarigen van de weg geraakt. Een 16-jarige jongeman overleefde de klap niet.

Een wagen met drie minderjarigen (16, 16 en 17 jaar) belandde zondagochtend in de Boskee tegen een boom. De chauffeur zou de in de bocht de controle over het stuur verloren zijn, nadat hij het verhoogd fietspad geraakt had. Hij kwam tegen een boom terecht. De ravage was groot. Een 16-jarige jongeman uit Sint-Niklaas (T.A S) heeft het ongeval niet overleefd, de twee andere minderjarigen zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Wie precies aan het stuur zat is nog niet duidelijk, dat moet blijken uit het verhoor van de 2 inzittenden, maar de 17-jarige inzittende (A.M) zegt zich niets te herinneren van het ongeval. 

De jongens zijn van Tsjetsjeense afkomst, ze vertrokken zondagochtend om 6 uur aan de woning van A.M. in Leefdaal. De 16-jarige T.A. S. woonde ook een tijdje in Leefdaal, maar verhuisde vorig jaar met zijn ouders naar Sint-Niklaas. De derde jongeman, een neef van A.M. woont in Herentals, hij is zwaargewond en kon nog niet ondervraagd worden. 

Uit onderzoek blijkt dat de jongeren geen alcohol gedronken hadden en ook een drugstest bleek negatief. Geen enkele inzittende had een rijbewijs. 

Lees meer over