Nieuwe vastgoedbeurs Immobilia in Brabanthal

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Eind augustus vindt in de Brabanthal in Leuven een gloednieuwe vastgoedbeurs plaats: Immobilia. Die kadert binnen de Jaarbeurs – die al aan zijn 72ste editie toe is – maar speelt nog meer in op bestaande vastgoedtrends.

De Jaarbeurs, een organisatie van Leuven Handelt!, is een vaste waarde in Leuven. Hoewel de beurs al sinds 1946 wordt georganiseerd – en dus 72 kaarsjes mag uitblazen – blijft ze actueel en innovatief. Elk jaar kan je er naast de klassieke producten ook nieuwe snufjes ontdekken. Daarom doen de organisatoren er alles aan om de vinger aan de pols te houden en de markt op te volgen.

Dit jaar pakken ze uit met een nieuw initiatief: een beurs-in-de-beurs. Tijdens het eerste weekend van de Jaarbeurs, op zaterdag 25 en zondag 26 augustus, kan je namelijk in de inkomzone terecht voor een aparte vastgoedbeurs, Immobilia. Met een oppervlakte van 330 m² en plaats voor 26 standen is de inkomzone van de Brabanthal de geknipte locatie voor een beurs specifiek gericht op de immosector.

Tussen de standen wordt een zone voorzien die wordt omgetoverd tot een heuse vastgoedstad met loungecorners waar standhouders rustig kunnen plaatsnemen met hun gasten/bezoekers om hun droomprojecten voor te stellen.

“Iedereen weet dat Belgen een baksteen in de maag hebben”, zegt organisator Stefan Frissen. “Ze kopen liever dan te huren. Daarnaast zien we nog een andere trend: die van de ‘second home’. Veel mensen investeren liever in een tweede woning, omdat ze weten dat hun geld daar veilig is. Zowel in binnen- als buitenland. Daarom leek het ons een goed idee om een aparte vastgoedbeurs te organiseren.”

Immobilia: zaterdag 25 augustus van 14 tot 20 uur en zondag 26 augustus van 11 tot 18 uur in de Brabanthal in Leuven. Meer info: www.jaarbeursleuven.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans