Nieuwe strip De Walvis voorgesteld in Leuven

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op maandag 18 februari stellen Hanne Dewachter en Frederik Hautain hun debuutstrip De Walvis, uitgegeven bij de Leuvense uitgeverij Oogachtend, voor in café De Optimist op de Vismarkt in Leuven. Ze maakten een actueel verhaal met een knipoog naar de jaren 1980 over eenzaamheid, het zoeken naar liefde en het worstelen met ouder worden en een fascinatie voor de Walvis die in Leuven woont, zie: https://bio.kuleuven.be/museum

Egbert Monk is al zijn hele leven single. Hoe hard hij er ook naar verlangt, de liefde is voor hem simpelweg nog niet gebeurd. Tijdens een avondje uit raadt zijn beste vriendin hem aan langs te gaan bij een waarzegster. Daar trekt Egbert de kaart van de dood en raakt het noorden kwijt. Diezelfde nacht wordt hij wakker van een tikkend geluid op zijn slaapkamerraam. Egbert schuift het gordijn opzij… en staat plots oog in oog met een walvis die voor zijn raam zweeft. De Walvis is een magisch verhaal over durven geloven in het onverklaarbare en in dingen die ons verstand te boven gaan.

Frederik Hautain (Leuven, 1983) groeide op met een strikt en zelfopgelegd dieet aan US Comics en leerde Engels aan de hand van strips. Hij stond 15 jaar aan het hoofd van comics news site Broken Frontier en zette daarna zijn journalistieke activiteiten verder als redacteur bij Stripgids. In samenwerking met uitgeverij A Wave Blue World bracht hij in 2016 de Broken Frontier Anthology uit, een bundel kortverhalen waarvan hij er ook een schreef. De Walvis, een graphic novel met tekeningen van Hanne Dewachter, is zijn langspeeldebuut.

Hanne Dewachter (Antwerpen, 1989) behaalde in 2010 haar bachelor Animatiefilm aan KASK, Gent. Ze combineert sindsdien striptekenen met 2D Animatie. In 2012 startte ze haar autobiografische webcomic Dork Toes, waarvan intussen 4 bundelingen in eigen beheer gepubliceerd zijn. Ze is medeoprichter van het stripcollectief Artropoda.

www.oogachtend.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans