Nieuwe speelplek voor allerkleinsten in Wijgmaal

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

In Leuven zijn er op diverse plaatsen speelplekken voor de allerkleinsten en hun ouders. Nu kunnen baby’s, peuters, kleuters en hun ouders elke woensdag van 9 tot 11.30 uur ook terecht in ‘speelplek Kido-club’ in de Baron Descampslaan 43 in Wijgmaal. Met de opening van deze 6de speelplek wil Huis van het Kind, met de steun van de stad Leuven, de vele jonge gezinnen die daar wonen bereiken.

Een ‘speelplek’ is een huiselijke plek waar ouders, grootouders of andere vertrouwde volwassenen samen met hun baby, peuter of jonge kleuter tot 4 jaar terecht kunnen. “De meerwaarde van zo’n ‘publieke living’ is groot: de kinderen kunnen er spelen met nieuwe speelkameraadjes. Ouders ontmoeten er andere ouders, delen ervaringen en tips of komen er even tot rust”, zegt Bieke Verlinden, voorzitter van het Huis van het Kind en schepen van stad Leuven.

Huis van het Kind wil met dit nieuwe initiatief ook de vele jonge gezinnen in Wijgmaal bereiken en opende daarom een nieuwe speelplek met steun van de stad Leuven in de lokalen van buitenschoolse opvang Kido-Club. “We zijn blij dat we vandaag onze gebouwen ter beschikking kunnen stellen aan en samenwerken met het Huis van het Kind dat hier in Wijgmaal deze speelplek komt openen. Het geeft hen en ook ons de gelegenheid om kinderopvang in een breder kader te zien en het creëert voor ons beiden ook heel wat opportuniteiten.  Een perfecte aanvulling op onze huidige werking”, stelt Patrick Van Eyken, voorzitter van KIDO-Club.

De noodzaak aan een speelplek voor de allerkleinsten in Wijgmaal bleek uit het grote succes van het openingsfeest op woensdag 25 oktober. Vooral de vele activiteiten en hapjes op kindermaat, zoals beweegkriebels, fruitbrochettes maken, grime … waren erg populair.

Een overzicht van alle speelplekken in Leuven vind je op http://www.huisvanhetkindleuven.be/nl/speelplekken.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans