Nieuwe Raad van Bestuur voor Zorg Leuven

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Onlangs nam de nieuwe Raad van Bestuur van Zorg Leuven onder leiding van Bieke Verlinden het roer over tijdens een startvergadering. In de Raad van Bestuur zetelen voortaan Bieke Verlinden, Ann Li, Liesbeth Vandermeeren, Aynur Tasdemir, Dorien Meulenijzer, Eva Platteau, Sara Speelman, Erik Vanderheiden, Lorin Parys, Lien Degol, Line De Witte en Hagen Goyvaerts. De eerste vergadering van de Raad van Bestuur en de aansluitende Algemene Vergadering verliepen erg vlot en met veel drive en enthousiasme.

Samen zullen zij zich de komende zes jaar inzetten voor toegankelijke, betaalbare, warme én kwaliteitsvolle zorg in de kinderopvang, thuiszorg en ouderenzorg van Zorg Leuven.

Vacature: 3 externe deskundigen

Om zo veel mogelijk extra expertise, kennis en samenwerking ook op het terrein mogelijk te maken, kiezen het nieuwe stadsbestuur en de Raad van Bestuur van Zorg Leuven ervoor om een unieke procedure te starten om externe en onafhankelijke bestuurders te betrekken.

De nieuwe Raad van Bestuur verspreidde via verschillende media een vacature voor drie externe deskundigen die mee inspiratie en richting zullen geven rond kinderopvang, thuiszorg, ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg, organisatiekunde en samenwerkingsverbanden en dit vanuit een brede kennis en met de nodige autoriteit.

“Door het aantrekken van externe bestuurders willen we extra kennis en kunde in het bestuur van de organisatie brengen”, stelt Bieke Verlinden, de nieuwe voorzitter van Zorg Leuven. “Zo maken we nog meer samenwerking mogelijk door in te zetten op kwetsbare en complexe zorgvragen in de stad. Als onafhankelijke bestuurder zal je dus een belangrijke bijdrage leveren aan de koers die Zorg Leuven de komende jaren zal varen.”

“Heb je een bijzondere kennis of ervaring in de zorg en wil je op bestuursniveau mee richting geven aan de instellingen van Zorg Leuven? Heb je vernieuwende ideeën over de uitdagingen binnen thuiszorg, kinderopvang of ouderenzorg of kijk je op een verfrissende manier naar de mogelijkheden om deze zorg naar een nóg hoger niveau te duwen, dan ben jij misschien de persoon die we zoeken”, zo klonk het op de Raad van Bestuur.

Solliciteren kan via www.zorgleuven.be.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans