Nieuwe pop-up winkel Bloom voor mama én mini

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Sinds 6 maart kan je in het popstartpand nr.206 in de Diestsestraat een conceptstore vinden die zich richt op jonge moeders.

In de winkel kan je leuke producten vinden voor mama én mini van en door lokale talenten. Zo vind je er juwelen, verzorgingsproducten, kaartjes, kinderkledij en decoratie. Naast het winkelgedeelte is er ook een mama-café, waar jonge moeders en hun baby welkom zijn om even te herbronnen tijdens hun uitje naar Leuven. Ze kunnen er in alle rust even borstvoeding geven, gratis een voeding opwarmen of een luier verschonen en ondertussen zelf genieten van thee, koffie of lekkers.

Met deze pop-up wil Bloom mama’s uit ‘hun kot’ lokken. Nog te vaak durven mama’s niet snel buitenkomen met hun nieuwe baby. Ze willen wel graag de draad terug oppikken en eens iets gaan drinken met vriendinnen of even langs de winkels maar dit is niet evident in de stad. Hopelijk durven ze nu sneller de stap te zetten, wetende dat er een plek is met goede voorzieningen. Because a happy mommy makes a happy baby!

Iedereen is welkom in de winkel, ook papa’s en grootouders. Je kan er ook leuke kraamgeschenken kopen, ideeën opdoen voor geboortekaartjes, een workshop volgen op zaterdag of gewoon even binnenspringen voor een koffie en stukje taart!

Bloom startte oorspronkelijk als kleine webshop met zelfgemaakte artikelen in december vorig jaar, maar groeide al snel uit naar meer. Sinds Jolien, de vrouw achter Bloom, zelf mama werd, merkte ze hoezeer er nood is aan een plek om als jonge moeder ergens terecht te kunnen met je baby in de stad, dit gecombineerd met haar achtergrond als verpleegkundige en haar passie voor creatief bezig zijn, koffie, thee en lekkers resulteerde in deze pop-up.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans