Nieuwe onafhankelijke stadslijst Liever Leuven trekt naar de kiezer

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Verrassende primeur voor Leuven: net geen twee maanden vóór de lokale verkiezingen, is bekend geraakt dat een onafhankelijke stadslijst met de naam Liever Leuven in de maak is. Het is de eerste keer in de recente geschiedenis dat een ernstige en volledig lokale lijst deelneemt aan de Leuvense gemeenteraadsverkiezingen.

Op de website van de stadslijst, www.lieverleuven.be staat een geheimzinnige klok die aftelt naar de officiële voorstelling die volgende week plaatsvindt. Liever Leuven was bereid om nu al een tipje van de sluier te lichten. “Liever Leuven gaat voluit voor een mooie, warme en dienstbare stad die in de eerste plaats aandacht heeft voor haar kerntaak: het dagelijkse leven van haar inwoners, ondernemers en bezoekers zo aangenaam mogelijk maken. Kortom, een Leuven waar het bestuur en de stadsdiensten op een lievere manier met de mensen omgaan.”

“Net als vele andere gewone Leuvenaars, voelen wij ons een beetje verweesd door een campagne die wordt beheerst door zwembaden en parkings. Deze projecten hebben uiteraard hun belang, maar hierdoor komen onze concrete dagelijkse bekommernissen nauwelijks aan bod in het debat. Met Liever Leuven willen wij deze kwesties een stem te geven.” Liever Leuven wil, los van de ideologie van de nationale politieke families, eenvoudige en haalbare voorstellen doen om het leven van de inwoners aangenamer te maken, ondernemers beter te ondersteunen en bezoekers hartelijker te verwelkomen. De lokale partij engageert zich om constructief deel te nemen aan het beleid van de stad.

“Met de volkslijst Liever Leuven willen we de Leuvenaar opnieuw een centrale plaats geven in de aanloop naar de verkiezingen in oktober. En natuurlijk ook een ernstig, onafhankelijk en optimistisch alternatief aan de Leuvense kiezer bieden.” Het verkiezingsprogramma van Liever Leuven wordt volgende week voorgesteld.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer