Nieuwe Leuvense concertorganisatie organiseert eerste optreden

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Veel muziekliefhebbers in Leuven zitten al een tijdje op hun honger. Daarom besloten Thijs Boyen, Jordy Preud’homme, Bram Somers en Quinten Jacobs om daar eigenhandig verandering in te brengen.

Samen richtten ze Inuit op, een nieuwe concertorganisatie die opkomend talent een podium zal bieden in Leuven. Inuit zal – naargelang het genre en de capaciteit – programmeren in verschillende cafés en restaurants om zo voor elke artiest een gepaste locatie te vinden.

De bedoeling is dat Inuit op maandelijkse basis concerten organiseert aan een lage prijs om zo ook studenten de kans te geven om ’s avonds een concert mee te pikken. De programmatie zal gekleurd worden door artiesten en bands die nog net onder het oppervlak zitten en dus nog niet zijn doorgebroken, maar in de toekomst wel eens potten zouden kunnen breken.

De eerste editie van Inuit vindt plaats op dinsdag 9 oktober in Het Strand in Leuven. Die avond spelen Dieter von Deurne & The Politics samen met Denali Wrench, helemaal gratis.

Voor de tweede editie op 14 november programmeerde Inuit Jaguar Jaguar, de nieuwe band van Thomas Lauwers, Emiel Raeymaekers, Dries Meeus (allen Lohaus), Jasper Segers (Soldier’s Heart) en Ruben Vanhoutte (Tamino, Faces on TV). Die avond speelt ook Mauger (het geesteskind van Mauger Mortier, aangevuld met ex-leden van Absynthe Minded en Sioen).

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans