Nieuwe koelcellen voor witloofonderzoek

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op woensdag 21 februari worden acht nieuwe koelcellen in het Proefcentrum Herent officieel in gebruik genomen. Deze koelcellen dienen voor de bewaring van witloofwortels maar ook voor onderzoek naar bewaar- en ontdooimethodes.

“Witloof is het koninginnenstuk van Vlaams-Brabantse streekproducten”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. “We zetten dan ook al jaren in op de ondersteuning van de witloofteelt en -telers. Ons paradepaardje is het witloofonderzoek in de Nationale Proeftuin Witloof in het Proefcentrum Herent.”

De Nationale Proeftuin Witloof in Herent brengt expertise en kennis vanuit het labo en het kantoor tot op het veld. De onderzoekers streven naar een duurzame teeltwijze en gaan na welke innovatieve toepassingen kunnen uitgevoerd worden in de witloofteelt. Kortom, hier oogsten witlooftelers hun kennis.

“De nieuwe koelcellen zijn niet alleen belangrijk voor de bewaring van de witloofwortels. Maar er kan nu ook meer en meer onderzoek gebeuren naar de bewaar- en ontdooimethodes van de witloofwortels”, zegt gedeputeerde Monique Swinnen.

Op zaterdag 24 februari zet het Proefcentrum zijn deuren open voor het brede publiek. Aan de hand van verschillende activiteiten kunnen de bezoekers letterlijk en figuurlijk proeven van wat er groeit en bloeit in Herent.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans