Nieuwe inkom voor provinciedomein Kessel-lo

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De inkomzone van het Provinciedomein Kessel-Lo aan de Beemdenstraat werd vernieuwd. Op vrijdag 14 oktober wordt deze toegang officieel geopend voor het grote publiek.

“De provinciedomeinen zijn onze uithangborden”, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. “Daarom blijven we investeren in infrastructuur zodat onze inwoners zich in de domeinen kunnen ontspannen in een moderne, aan de noden van de tijd aangepaste, omgeving. Daarom zijn we blij dat we de vernieuwde inkomzone aan de Beemdenstraat in Kessel-Lo kunnen openen.”
Er werd gekozen voor een landschappelijke aanleg met een vernieuwde boomgaard met grote picknickbanken en plaats voor meer spontane natuur, zoals poelen, vijvers en bloemrijke stroken.
Het ontmoetingsplein zal hetzelfde uitzicht hebben als de 2 andere ontmoetingspleinen. Er zijn 2 grote, open luifels, waarvan er één dient als onthaalplek aan de ingang en de andere als buitenklas voor het Ecocentrum. Daarnaast zijn er doorsteken naar andere delen van het park: een vlonder naar de hengelvijver en een brug naar het wandelpad rond de grote vijver. De toegang voor de bussen werd verbreed.

In het najaar worden er bomen en struiken geplant en na de winter komen de dieren terug naar hun stal en vernieuwde weide. “Maar hier stopt het niet”, zegt gedeputeerde Walter Zelderloo. “Want we starten nu met de verdere aanleg van de inkomzone aan de Lentedreef. Daar zullen de speeltuigen van één van de twee grote speeltuinen volledig vernieuwd worden. Er komen glijbaantorens, een klauterparcours en chillplekken voor de jongsten. Eerst starten we met de afbraak van de oude speeltuigen en in november wordt de nieuwe speeltuin geopend.”

De vernieuwde inkomzone wordt op vrijdag 14 oktober, tijdens het Magische Slotfeest/Putteke Winter, voor het publiek geopend.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans