Nieuwe huisvesting voor De Sterrekes Nieuwrode

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het gemeentebestuur van Holsbeek heeft een afspraak met vzw De Sterrekes over de nieuwe huisvesting voor de kinderdagverblijven in Nieuwrode.

De Sterrekes zal een nieuw kinderdagverblijf bouwen waar de beide vestigingen van De Sterrekes in Nieuwrode (Appelweg, naast de gemeenteschool en Losting, naast de vrije school) in kunnen verenigd worden. De gemeente stelt daarvoor een terrein ter beschikking.

Vorig jaar al kocht de gemeente een oudere woning op de hoek Hoekje/Losting in Nieuwrode, naast gemeenteschool Het Anker. Dit perceel is perfect geschikt om het nieuwe kinderdagverblijf te bouwen. De gemeente zal de woning afbreken en het perceel ter beschikking stellen, De Sterrekes zal er het nieuwe gebouw bouwen met subsidies van de Vlaamse overheid.

Voor de overgangsperiode tot dit nieuwe gebouw er staat, zal De Sterrekes er vanaf volgende zomer het kinderdagverblijf (vestiging Appelweg) tijdelijk huisvesten in gehuurde containers. De gemeente zal de oude woning voor de zomer afbreken. Ook een klascontainer van de gemeente, die vanaf juli niet meer nodig is voor de school, stelt de gemeente ter beschikking van het kinderdagverblijf.

De tijdelijke huisvesting is nodig omdat – in het kader van de bouw van een nieuwe school, die pas gestart is – volgende zomer niet alleen de oude klassen maar ook het oude gemeentehuis van Nieuwrode zullen afgebroken worden. De Sterrekes Appelweg is nu in dat oude gemeentehuis gehuisvest. Dat gebouw is verouderd en weinig functioneel.

Alle kindjes van De Sterrekes Appelweg zullen dus in de tijdelijke huisvesting terecht kunnen. Ondertussen bereidt De Sterrekes de bouw van het nieuwe gebouw voor.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans