Nieuwe grote tandartsenpraktijk in Leuven

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Eind 2016 gaat aan de Kop van Kessel-Lo de nieuwe multidisciplinaire tandartsenpraktijk Dentopolis Leuven van start. Dentopolis Leuven moet het groeiend aantal patiënten van Dentopolis Kortenberg mee opvangen en zo de wachttijden inkorten.

“Er werd lange tijd gezocht naar een geschikt pand voor deze schaalvergroting, tot we tijdens de zoektocht op dit opvallende hoekpand vielen. We waren onmiddellijk verkocht. De Kop van Kessel-Lo is een indrukwekkend ontwerp. Aan de Martelarenlaan en aan de spoorzijde zorgen speciaal ontwikkelde panelen voor een robuuste uitstraling terwijl de dwarsgevels daarentegen uitgevoerd zijn in lichte materialen zoals glas en aluminium. Deze moderne look past perfect bij onze nieuwe praktijk.

Dentopolis Leuven zal centraal gelegen zijn vlakbij de spoorweg, de Bondgenotenlaan en het binnenkort aangelegde Bellevue Park. Onder het project is een ruime ondergrondse parking aanwezig. In de gloednieuwe praktijk met hagelwit en strak interieur komen 4 ultramoderne behandelingsunits uitgerust met de nieuwste apparatuur en materialen.Patiënten kunnen bij Dentopolis Leuven terecht voor dezelfde tandheelkundige behandelingen als bij Dentopolis Kortenberg.”

Dentopolis werd oorspronkelijk opgericht door tandarts-specialist Dominik Muylaert. Hij bouwde een woning aan de Leuvensesteenweg reeds om tot hypermodern en volwaardig dentaal centrum. Zijn zus, tandarts-specialist Stefanie Muylaert en zijn vrouw, praktijkassistente Katrijn Willems, maken ondertussen deel uit van het kernteam, uiteraard nog aangevuld met andere collega’s.

Tandarts Muylaert is trouwens geen onbekende naam in Leuven. De opa van Dominik en Stefanie, Fritz Muylaert, had er jarenlang zijn gekende tandartsenpraktijk op de hoek van de Eénmeilaan.

www.dentopolis.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans