Nieuwe dienstregeling bij De Lijn vanaf 8 januari

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op maandag 8 januari voert De Lijn een nieuwe dienstregeling in op maar liefst 113 buslijnen in Vlaams-Brabant. Op heel wat lijnen veranderen de doortocht- of rijtijden, op enkele lijnen verandert ook de reisweg of krijgen haltes een nieuwe naam of locatie. De Lijn raadt busreizigers in de provincie aan om de online routeplanner of de dienstregeling aan de halte te raadplegen.

Op maandag 8 januari start de nieuwe dienstregeling voor de bussen van De Lijn in Vlaams-Brabant. Er zijn wijzigingen in de hele provincie. Heel wat lijnen krijgen nieuwe doortochttijden, enkele lijnen hebben licht aangepaste reiswegen. Een aantal haltes draagt vanaf januari een nieuwe naam, sommige andere haltes worden verplaatst. Aan het station van Tienen wijzigen de vertrektijden van enkele lijnen licht, om de bus nog beter te laten aansluiten op de trein.

Bij de schoolbussen zijn er in de hele provincie aanpassingen om de scholen nog beter te bedienen. Zo zijn er onder meer wijzigingen voor enkele lijnen die het Heilig Hartinstituut in Heverlee bedienen. Die gaan in de richting van de school wat vroeger rijden, om ook bij erge files de leerlingen op tijd op school te krijgen.

Daarnaast wijzigt de reisweg van enkele buslijnen. Dat is onder andere het geval voor snelbus 433 tussen Wilsele en Leuven, en op het industrieterrein in Haasrode (lijnen 4 en 630 op zaterdag). Ook enkele haltes in onze provincie veranderen van plek of van naam.

Reizigers vinden alle informatie over deze wijzigingen op www.delijn.be/aanpassingen. De nieuwe dienstregeling komt ook uit te hangen aan de haltes. Wanneer reizigers zelf hun reis willen uitstippelen volgens de nieuwe dienstregeling, kunnen ze dat nu al met de routeplanner op www.delijn.be. Op www.delijn.be/omleidingen kunnen ze zich inschrijven om op de hoogte te blijven van eventuele omleidingen en wijzigingen op hun lijn.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans