Nieuwe ambachtelijke zone in Rotselaar rond Danonefabriek?

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

“Wordt de bestaande Danonefabriek op de Stationsstraat uitgebreid?”, vraagt men zich luidop af. Of komen er kleine bedrijven? Of wordt er zelfs een nieuw treinstation gebouwd?

De omgeving van de Danonefabriek in Rotselaar wordt via het voorgestelde Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan vanaf heden ingekleurd als industriegebied.

Verschillende buurtbewoners dienden ondertussen al een bezwaarschrift in tegen de uitbreiding van het industriegebied. Ze vrezen dat het een rode loper zal worden voor de uitbreiding van de zone. Ook de gemeentebesturen van Rotselaar en Holsbeek fronsen de wenkbrauwen.

Danone verwierf achter het bedrijf verschillende huizen en gronden, net in het uitbreidingsgebied. De gronden tussen het bedrijf en de spoorweg zullen echter vijf jaar niet mogen bebouwd worden. Bij de gemeente Rotselaar werd gemeld dat dit terrein is voorzien voor een eventuele verhuizing van het station van Wezemaal naar deze site en de daarbij horende weg. Indien het nieuwe station niet van de grond komt, dan wordt het ingekleed als ambachtelijke zone en kan het voorbehouden worden voor kleinere firma’s. Bij Danone zelf verklaarden ze niet onmiddellijk uitbreidingsplannen te hebben. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

 

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer