Nieuw woonproject en Delhaize in Sint-Joris-Winge

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In het centrum van Sint-Joris-Winge zullen verschillende woningen langs de Leuvensesteenweg gesloopt worden en op dezelfde plaats zullen 54 nieuwe wooneenheden uit de grond rijzen. In de kelderverdieping zal een filiaal van de Delhaize openen.

Het zogenaamde vernieuwingsproject op de hoek van de Leuvensesteenweg en de Wingerstraat zal in februari 2018 vijf woningen en handelszaken met de grond gelijk maken. Het project op de nieuwe site werd ‘Wingerberg’ gedoopt en omvat een oppervlakte van ongeveer 4.500 vierkante meter bebouwde grond. Twee eigenaars langs de Leuvensesteenweg stappen niet mee in het verhaal. De ontwerper heeft wel de mogelijkheden voorzien om, indien ze toch tot een akkoord komen, het project op die plaats aan te passen.

In de kelderverdieping komt er een grootwarenhuis van Delhaize en een ruime ondergrondse parkeerplaats. De toegang tot de winkel en de parkeergarage, inclusief een grote toegang voor vrachtwagens voor laden en lossen, is voorzien langs de Wingerstraat. Eind 2019 wordt de oplevering van de flats boven de Delhaize voorzien.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer