Nieuw loopparcours in Lindenbos

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Op zondag 31 maart om 10u opent de gemeente Lubbeek een vaste bewegwijzerde loopomloop te Linden. Joggers en lopers zullen vanaf dan het ganse jaar door een route van 3,6 km, een route van 5,5 km of een route van 10 km kunnen joggen.

Het startbord van de nieuwe loopomloop bevindt zich op de parking Lindenbos in de Kasteeldreef. Vandaar zal je groene (3.5km), blauwe (5,5km) of zwarte (10km) pijltjes kunnen volgen. Wie de zwarte route neemt, kan in Chartreuzebos aansluiten op de nabij gelegen loopomloop van Holsbeek.

De Vlaamse loopomlopen zijn een initiatief van Sport.Vlaanderen. De omloop in Linden werd aangelegd door de gemeente Lubbeek in overleg met het agentschap Natuur en Bos en buurgemeentes Leuven en Holsbeek aangezien er kleine delen van het parcours de gemeentegrenzen overschrijden.

Lubbeekse burgemeester Theo Francken en schepen van sport Pieter Verheyden zullen samen met Hilde Robeyns van Sport.Vlaanderen de omloop openen om 10 uur. De gemeente Lubbeek nodigt alle joggers uit de streek uit om dan één van de 3 routes te komen inlopen. Onderweg en aan de aankomst wordt er muziek en bevoorrading voorzien. Parkeren doe je die dag best aan de kerk in Linden en vandaar wandel je binnendoor naar de start.

Wie op 31 maart wil komen meejoggen stuurt een mailtje naar sport@lubbeek.be Deelname is gratis.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters