Nieuw fietspad aan campus UZ Leuven

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het Agentschap Wegen en Verkeer is gestart met grondwerken aan de Terbankstraat aan campus Gasthuisberg van UZ Leuven. De Terbankstraat schuift op zodat er ruimte vrijkomt voor een vrijliggend fietspad. De rijweg waar vandaag de Terbankstraat ligt, wordt een toegangsweg die alleen nog door de brandweer van Leuven mag gebruikt worden. Dankzij een nieuwe rotonde zullen de nooddiensten, het openbaar vervoer en ander autoverkeer vlotter kunnen rijden.

Dankzij een nieuwe rotonde aan het einde van de Terbankstraat zal het verkeer vlotter afgewikkeld kunnen worden. Ook het openbaar vervoer, taxi’s en nooddiensten zullen een betere doorstroming kennen.

De hoofdstroom van het verkeer, richting de nieuwe ondergrondse parking die het ziekenhuis aan het bouwen is, wordt onder de rotonde geleid. Onder de nieuwe hoofdtoegang wordt een parkeergarage voorzien met plaatsen voor bezoekers en personeel.

Fasering van de werken

De werken zullen klaar zijn in het voorjaar van 2019. Hieronder staat opgesomd wat er tot dan zal gebeuren:

  • In juni 2017 eindigen de werken van de nutsmaatschappijen
  • Tegen het zomers bouwverlof van 2017 werkt Wegen en Verkeer het nieuwe fietspad tussen de Terbankstraat en de Tweekleinewegenstraat af
  • De fiets- en voetgangersbrug wordt in het voorjaar van 2018 in dienst genomen
  • De rotonde wordt eind 2018 in dienst genomen

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans