Nieuw evenement op Herbert Hooverplein

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op 11, 12 en 13 januari palmen vrijwilligers van Rikolto (het vroegere Vredeseilanden) weer de straten in. In Leuven kan je niet alleen aan zowat alle supermarkten een gadget kopen, maar kan je zaterdagmiddag ook verpozen op Hoover Hiver. Hapjes, drankjes en gezelligheid om het vernieuwde Herbert Hooverplein te vieren, voor het goede doel.

“Al jaren doen de jeugdbewegingen van regio Leuven zaterdagnamiddag een spel waarbij ze ook gadgets verkopen in alle winkelstraten”, vertelt Heleen Verlinden, een van de initiatiefnemers. “Onze plaats van afspraak was altijd het Ladeuzeplein, waar we voor de scouts en chiro chocomelk en wafels voorzagen. Nu het vernieuwde Herbert Hooverplein klaar is, zagen we nieuwe mogelijkheden.”

Enter Hoover Hiver: warmte en gezelligheid bij fijne muziek met veel lekkers. “Er zullen vers gebakken wafels zijn, wijn van Our Daily Bottle, hapjes van onder andere Eetba(a)r én een springkasteel. Een ideale tussenstop dus om even van de soldenjacht te bekomen.”

Nieuw: houten lepel

Naast sleutelhangers en balpennen kan je bij de vrijwilligers van Rikolto voor het eerst een houten lepel kopen. “Die komt elke dag van pas in de keuken en herinnert je eraan dat je mee de planeet roert”, zegt Heleen. “We zijn allemaal deel van de oplossing, want een betere wereld begint bij ons eten.”

Hoover Hiver: zaterdag 12 januari vanaf 13 uur op het Herbert Hooverplein

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans