Nieuw bedrijvenpark Witte Molen

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De stad Aarschot kampt al enige tijd met een tekort aan ruimte voor KMO’s. Hier komt nu verandering in. Met het nieuwe bedrijvenpark Witte Molen komt er ter hoogte van de kruising van de Ring, de Herseltsesteenweg en de Liersesteenweg extra ruimte voor KMO’s en bedrijvigheid in de stad. Het omvat een gebied van 4,5 hectare waarbinnen een groene buffer voorzien is. Er zou plaats moeten zijn voor ongeveer dertig KMO’s.

“Voor de realisatie van het nieuwe bedrijvenpark Witte Molen sloot de stad Aarschot een publiek-private samenwerkingsovereenkomst af met Kolmont.biz. Deze projectontwikkelaar realiseerde eerder ook al Shopping Witte Molen, dat net zoals het nieuwe bedrijvenpark deel uitmaakt van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan Witte Molen. De realisatie is dus in goede handen bij deze ervaren projectontwikkelaar”, aldus burgemeester André Peeters.

Met de ontwikkeling van het nieuwe bedrijvenpark Witte Molen richt zaakvoerder van Kolmont.biz Bart Tans zich voor de eerste keer op bedrijfsvastgoed, na verschillende succesvolle residentiële en logistieke projecten. Hij zal dit in de toekomst nog meer doen onder de vlag van Kolmont.biz. Ruimte voor dertigtal lokale bedrijven “Bedrijvenpark Witte Molen wordt een compacte bedrijvenzone, waarin de ruimte intensief gebruikt wordt. Op ongeveer 44.800 m² projectgrond worden bedrijfsgronden vanaf 2.000 m² en KMO-units vanaf 126 m² aangeboden. De gronden en units zijn ook combineerbaar. Hiermee biedt bedrijvenpark Witte Molen ruimte aan een 30-tal lokale bedrijven”, zegt projectontwikkelaar Jeroen Van Neck.

Schepen van Lokale Economie Mattias Paglialunga: “Met het nieuwe bedrijvenpark creëren we bijkomende ruimte voor KMO’s en lokale bedrijvigheid in onze stad. Het vormt een belangrijke boost voor de economische ontwikkeling van Aarschot en creëert nieuwe tewerkstelling.”

Zonevreemde Aarschotse bedrijven genieten voorkooprecht voor zuidelijke gedeelte
Binnen de publiek-private samenwerkingsovereenkomst maakte het stadsbestuur de afspraak met Kolmont.biz om op het zuidelijke gedeelte van het nieuwe bedrijventerrein voorrang te verlenen aan zonevreemde Aarschotse bedrijven. “Hiermee willen we Aarschotse bedrijven die vandaag buiten een bedrijventerrein gevestigd zijn, de kans geven om zich wel op een bedrijventerrein te vestigen”, verduidelijkt schepen Paglialunga. Toplocatie Het nieuwe bedrijvenpark situeert zich op een toplocatie, vlakbij Shopping Witte Molen met trekpleisters als Albert Heijn en goed bereikbaar via de op- en afritten van de E314. Het bedrijvenpark zal ook zichtbaar zijn vanop de Ring rond Aarschot.

Intensief ruimtegebruik
“Bij de ontwikkeling van het bedrijvenpark hanteert de projectontwikkelaar enkele duurzaamheidsprincipes. In het kader van intensief ruimtegebruik zal het mogelijk zijn om in de hoogte te bouwen, alsook om geschakeld te bouwen en een bedrijfswoning te integreren. In functie van een kwalitatieve en groene inkleding, zal er een groene buffer aangelegd worden, die tegelijk voor een collectieve waterbuffering zorgt. Verder zal elke grond of unit goed bereikbaar en toegankelijk zijn en zal er parking voor de deur zijn”, legt burgemeester Peeters uit.

Infoavond op 6 april
Op donderdagavond 6 april om 20 uur organiseren het stadsbestuur en ontwikkelaar Kolmont.biz een informatieavond in de Gasthuiskapel waarop iedereen uitgenodigd is voor meer informatie. Inschrijven kan via info@kolmont.biz

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer