Nieuw atelier monumentale kunst Academie Werchter

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Vanaf 1 september 2017 biedt de afdeling in Werchter van de Hagelandse Academie voor Beeldende kunst een nieuw aterlier aan: monumentale kunst. Het atelier richt zich op volwassenen die avontuurlijk zijn en willen experimenteren met verschillende materialen en technieken om hun beeldende visie vorm te geven.

Om voor de studenten 18+ een nog ruimer onderwijsaanbod aan te bieden en om nieuwe studenten aan te trekken, richt de Hagelandse Academie voor Beeldende kunst een atelier monumentale kunst in. In dit atelier wil de academie verschillende technieken van de beeldende en ruimtelijke kunst aanbieden. Het doel is om met dit atelier een breder publiek te bereiken. Ook voor de ateliers schilderkunst en tekenkunst kun je nog altijd in Werchter terecht.

Proeven van verschillende technieken

Ervaring hoef je niet te hebben. “Met de nieuwe richting Monumentale kunst, wil de academie een breder publiek van volwassenen laten proeven van kunst via verschillende technieken”, zegt schepen van Kunst- en Muziekonderwijs Christel Hendrix. “Een doorstroming naar schilderkunst of tekenkunst kan daarbij aansluiten. Andersom biedt dit nieuwe atelier ook aan afgestudeerden van de andere ateliers de kans om hun talenten verder te verfijnen in dit nieuwe atelier.”

 Je kunt aan de slag met hout, textiel, klei, recuperatiemateriaal, verf … Actuele kunst geldt als bron van informatie en inspiratie en je krijgt een professionele, persoonlijke opleiding door een leraar-kunstenaar in een ontspannen, vriendschappelijke sfeer. Het lessenpakket atelier Monumentale kunst bestaat uit acht uur per week: vrijdag van 18.30 tot 22 uur en zaterdag van 9 tot 13 uur in het Academiegebouw aan de Sint Jansstraat 85, 3118 Werchter. Meer info: www.habk.be.

Bezoek de eindejaarstentoonstelling van de Hagelandse academie voor Beeldende kunst op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni van 13 tot 18 uur in de Academie Werchter (Sint Jansstraat 85) en de Jack-Op (Amerstraat 1). De proclamatie is op zaterdag 17 juni om 20 uur in de Academie Werchter.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer