Nicole’s Pickles is erkend als streekproduct

Ann Peeters
8 maanden geleden
door Ann Peeters

Het bedrijf Wildiers uit Tildonk mag voortaan het Streekproductenlabel op de bokalen van Nicole’s Pickles zetten. En daar zijn ze trots op.

De familie Wildiers was aanvankelijk een boerenfamilie, die witloof in volle grond teelde. Hiermee gingen ze naar de boerenmarkten. De overschotten van de groenten werden verwerkt tot pickles en confituur. Het bracht Nicole en Guido Wildiers op een idee en in 1985 startte de familie een confituur- en geleibedrijfje. Vandaag zet dochter Emilie de traditie voort.

Pickles-recept in hedendaags jasje

Het 35 jaar oude recept van moeder Nicole’s befaamde pickles werd enkele jaren geleden van onder het stof gehaald en in een hedendaags jasje gestoken. De pickles worden ambachtelijk bereid met lokale zachte mosterd van mosterdmakerij De Ster uit Lubbeek. Een saus van mosterd en azijn, aangevuld met vers gesneden knapperige augurkjes, zure uitjes en bloemkool maakt Nicole’s Pickles tot een zacht-zure pickles.

Dat is ook het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) niet ontgaan. Zij erkenden Nicole’s Pickles als streekproduct.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters