Net geen recordopkomst voor provinciedomein door slechte zomer

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Zo’n 465.000 recreanten vonden het voorbije seizoen hun weg naar de provinciale domeinen Huizingen in Beersel, Kessel-Lo in Leuven, Halve Maan in Diest en Het Vinne in Zoutleeuw. Door het slechte weer in juli en augustus daalde het bezoekersaantal met 6 procent.

Ook in het Provinciedomein Kessel-Lo was er een lagere opkomst. De inkom is gratis, wat een meting van de exacte bezoekersaantallen bemoeilijkt. Voor het ploeterbad, waar de bezoekers wel geregistreerd worden, noteerde men 35.039 bezoekers, wat gezien het kwakkelweer in juli en augustus toch nog een heel goed resultaat mag genoemd worden. Daarnaast bleven de roeiboten/pedalo’s de meest populaire attractie. Er werden 7.066 tickets verkocht, goed voor 28.265 recreanten.

“In Kessel-Lo blijven we verder investeren in gastvrije infrastructuur. Zopas zijn we gestart met de verbouwing van het Lotusgebouw tot een site met infoloket voor bezoekers, een horecapunt en bureelruimte voor het personeel’, zegt gedeputeerde Walter Zelderloo. De werken zullen ruim een jaar duren.

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/provinciedomeinen

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans