Negentien chauffeurs onder invloed van drank achter het stuur Betrapt tijdens focusactie

Stefan Van de Weyer
4 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de Leuvense politie samen met naburige politiezones Herko, Lubbeek, Dijleland, Tervuren en de wegpolitie een Focus-actie waarbij niet alleen op alcohol en drugs in het verkeer wordt gecontroleerd, maar ook potentiële inbrekers komen zo in het vizier. Een drughond van de federale politie leverde steun.

De eerste controle werd gehouden op de omleiding in Herent. Daar werden 157 voertuigen gecontroleerd. Twee bestuurders bliezen alert, drie positief, een van hen moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor vijftien dagen. Voorts werden nog een bestuurder betrapt die rondreed terwijl zijn rijbewijs al eerder ingetrokken werd. Zijn auto werd op bevel van de parketmagistraat geïmmobiliseerd. De drughond werd tweemaal ingezet voor controle van een wagen, in een van de wagens werden restanten van cannabis gevonden, er werd proces-verbaal opgesteld.

De tweede controle werd gehouden op de Koning Boudewijnlaan in Heverlee. 144 voertuigen werden gecontroleerd, maar liefst negen bestuurders bliezen alarm en vijf positief. Een van hen moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor vijftien dagen.

Ook tijdens de rest van het weekend werden verscheiden bestuurders die teveel gedronken hadden betrapt.

Zaterdagochtend omstreeks vijf uur merkte een ploeg een voertuig op dat aan hoge snelheid in de Mechelsestraat in Leuven reed. De ploeg reed het voertuig achterna en maande het aan te stoppen. De bestuurder wilde zich echter onttrekken aan de controle en dreef zijn snelheid op. Tijdens de achtervolging beging de bestuurder heel wat verkeersovertredingen. Dankzij bijstand van een tweede ploeg kon de bestuurder, een 18-jarige Leuvenaar, zonder ongelukken aan de kant gezet worden ter hoogte van het Engels Plein. De jongeman blies positief. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Zaterdagochtend even na zeven uur werd een wagen aan de kant gezet op de Waversebaan in Heverlee. De bestuurder, een 48-jarige man uit Boutersem, legde een positieve ademtest af. Bovendien bleek zijn auto noch verzekerd, noch gekeurd te zijn. Het voertuig werd in beslag genomen.

Zondagochtend even na drie uur reed een 38-jarige man uit Kessel-Lo met zijn wagen in de Liemingenstraat, komende van de Bergstraat toen hij om onbekende reden tegen een boom reed en tot stilstand kwam in de voortuin van een huis. De man belde zijn dochter die hem kwam halen en thuis afzette. Zijzelf keerde met haar moeder terug naar de plaats van het ongeval. Een ploeg keerde terug naar het huis van de bestuurder en liet hem een ademtest afleggen, deze resulteerde positief. Bij controle bleek het voertuig niet verzekerd te zijn en werd in beslag genomen.

Zondagochtend omstreeks 4.30 uur werd een wagen aan de kant gezet op de Tiensesteenweg in Heverlee. De bestuurder, een 22-jarige man uit Glabbeek, liet zich opvallen door aan een verkeerslicht te vertrekken met piepende banden.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer