Negende editie Wintertijd in opbouw

Sinds enkele dagen is Wintertijd weer in opbouw. Een maand lang wordt Leuven ondergedompeld in de kerstsfeer en dat tussen 5 december en 5 januari. Er zijn flink wat winteractiviteiten voorzien op het programma van Wintertijd in Leuven, de moeite voor een sfeervol bezoek!

Sinds 2010 is Wintertijd al een gevestigde waarde in de Leuvense binnenstand. Ook dit jaar biedt Wintertijd valt er flink wat te beleven. Eén van de hoogtepunten van het Leuvense winterfestival is ongetwijfeld de prachtige Wintertuin op de Grote Markt. Verder toont ‘Skullmapping’ er puike 3D-realisaties.

Het kunstenaarscollectief van Antoon Verbeeck en Filip Sterckx heeft tien jaar op de teller staan en laat driedimensionale voorstellingen in het stadhuis, in de Eikstraat en in Gallery Invasion in de Naamsestraat bewondere. Daar zullen zelfs schilderijen tot leven komen. Opvallende nieuwkomer is de gorilla die op de muur van museum M zal klimmen. Tot de jaarlijkse toppers behoort het gezellig verlichte Groot Begijnhof, dat steeds flink wat toeschouwers lokt.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer