Natuurkenner betrapt Syrische Belgen die oogsten uit de natuur

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Vrijdag was Stefaan Hublou aan het wandelen langs de Keizersberg in Leuven, toen hij plots een gezin een kleine aanslag zag plegen op de wilde flora op de flanken van de Keizersberg. De man liet het er niet bij en nam contact op met de groendienst.

“Ik nam mijn verantwoordelijkheid als natuurkenner en natuurbeschermer en als betrokken inwoner van Leuven”, zegt Stefaan Hublou. “Ik trof op de flanken van de Keizersberg Syrische Belgen aan, die een beperkte aanslag pleegden op onze wilde flora. Vijf volwassenen en twee jonge kinderen betrapte ik op het moment dat ze een vijfde grote zak Gevlekte Aronskelk aan het vullen waren. Naar eigen zeggen maken ze er soep van. Deze mensen gaan zonder meer tot plunderingen, tot roof over. De Aronskelk werd met wortel en al ‘geoogst’. Op dit moment van het seizoen konden deze planten zelfs nog niet hun bloeiwijze ontplooien, laat staan vruchten dragen.”
Stefaan sprak de vrouwen aan: “Ik heb hen op hun foute gedrag gewezen en hen gezegd dat ik naar de stad zou bellen. Toen hebben ze me gesmeekt om dat niet te doen en zijn ze snel afgedropen. Ik heb de directeur van de groendienst ingelicht, die op zijn beurt de boswachter zou inschakelen. Ik heb mijn gegevens achter gelaten, maar heb nog niets van de boswachter gehoord.”

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters