Nachtbussen De Lijn rijden zaterdag volgens zomertijd

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De nachtbussen van De Lijn in de regio Leuven rijden op zaterdagnacht 28 oktober volgens de zomertijd. Reizigers kunnen om 2 of 2.30 uur zomertijd de laatste bus nemen aan de halte Rector De Somerplein. Er zijn dus geen extra ritten om 2.00 uur of 2.30 uur wintertijd. Vanaf volgend weekend zullen de nachtbussen volgens de wintertijd rijden.

Laatste nachtbussen om 2 of 2.30 uur zomertijd

Om verwarring door de overschakeling op de wintertijd te vermijden, rijden de nachtbussen van De Lijn Vlaams-Brabant deze zaterdagnacht nog volgens de zomertijd. Dat betekent dat reizigers om 2 of 2.30 uur zomertijd de laatste bus kunnen nemen op het Rector De Somerplein.

Geen extra ritten

De Leuvense nachtbussen vertrekken tussen 23 en 2.30 uur aan de halte Rector De Somerplein. De precieze vertrekuren hangen af van de lijn. Het aantal nachtritten blijft gelijk aan andere weekends. Er worden dus geen bijkomende ritten uitgevoerd om 2 of 2.30 uur wintertijd.

Voor meer informatie over de dienstregelingen kunnen de reizigers terecht op het infonummer 070 220 200 en op www.delijn.be.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans